Weekendowe wydarzenie Scavengers będzie gościć „do 5000 graczy”

"Wydarzenie (Źródło zdjęcia: Midwinter Entertainment)

Tysiące graczy Scavengers będzie mogło wziąć udział w wielkim wydarzeniu dla wielu graczy w weekend.

Wydarzenie ScavLab odbędzie się w sobotę 29 maja o 20:00 CET / 11:00 PT 19:00 BST i pozwoli około 5000 graczy dołączyć do tego samego współdzielonego centrum gry. Scavengers niedawno przeprowadzili zamknięty test społecznościowy, który gościł ponad 1700 graczy jednocześnie z obsługą ponad 9000.

Podczas wydarzenia ScavLab odbędą się sportowe minigry, w których można wziąć udział, walka na dużą skalę oraz cyfrowe AMA z dyrektorem generalnym Midwinter Entertainment, Joshem Homesem.

Holmes powiedział w komunikacie prasowym: „Będziemy testować funkcje i pomysły na rozgrywkę z nawet 5000 graczami we wspólnym środowisku – z możliwością zorganizowania o wiele więcej w przyszłych wydarzeniach”.

Scavengers zostało oficjalnie wydane 28 kwietnia i zostało opracowane przez Midwinter Entertainment z byłymi programistami odpowiedzialnymi za Halo i Battlefield. Sednem tej gry jest Battle Royale Player vs Player vs Environment, w której gracze próbują przetrwać przeciwko żywiołom, jak zauważyliśmy w naszych praktycznych działaniach w 2019 roku.

Wydarzenie w weekend oczywiście ma inne podejście do rozgrywki i następuje po pierwszej dużej łatce gry i ostatnim wyczyszczeniu serwerów, które miały miejsce w zeszłym tygodniu. Teraz wszystkie konta graczy są zresetowane i mogą zacząć awansować wraz z postępem konta z rozdawanymi nagrodami Pioneer.

Ci, którzy nie będą mogli dołączyć do wydarzenia Scavengers, będą mogli oglądać jego przebieg podczas różnych transmisji na żywo na Twitchu.

Chcesz wiedzieć, co myśleliśmy o grze w zeszłym roku, oto jak się czujemy Scavengers ponownie łączy Battle Royale z jego korzeniami w zakresie survivalu.