(Zdjęcie: Activision)

Call of Duty: Black Ops – Cold War zajmie wirtualne centralne miejsce podczas prezentacji na żywo Gamescom Opening Night w czwartek.

Geoff Keighley, który jest producentem wydarzenia Opening Night Live, ujawnił również nowe dzieło sztuki do gry na swoim oficjalnym koncie na Twitterze. Krótki zwiastun skupia się na obrazie podzielonym na dwie części, przedstawiającym radzieckiego agenta po jednej stronie i amerykańskiego żołnierza po drugiej. Czapki i hełmy Uszanki obu postaci są pokryte obrazami propagandowymi z ich krajów.

Nie przegap światowej premiery nowego spojrzenia na @CallofDuty Black Ops – Cold War. Na żywo podczas @gamescom Opening Night Live w czwartek o 20:00 CEST / 14:00 ET / 11:00 PT. Oglądaj na https://t.co/FjoDbKUBkl pic.twitter.com/HciGWttPUX 24 sierpnia 2020

Kod gruntu rolnego Warzone | Bunkier boneyard w Warzone | Kodeks więzienia w Warzone | Kod Warzone TV Shack | Warzone Nuke Bunker w parku

To pierwsze oficjalne ogłoszenie Fall Guys wykraczające poza swoje platformy startowe PS4, gdzie zadebiutowało jako darmowa gra PS Plus oraz Steam. Deweloper Mediatonic pośrednio odniósł się do potencjału Fall Guys w wersjach na Xbox One i Nintendo Switch, mówiąc, że „chciałbym przenieść grę na inne platformy w przyszłości”.

Fall Guys szybko stało się globalnym fenomenem, chociaż gry konsolowe stanowią niewielką część chińskiego przemysłu gier. To ma sens, że Fall Guys zadebiutowałby na urządzeniach mobilnych dla chińskiej widowni – będziemy musieli poczekać i zobaczyć, czy doczeka się podobnego debiutu w pozostałej części świata.

Próba poruszania się po zatłoczonych huśtawkach na wirtualnym joysticku brzmi dla mnie jak specjalne piekło, ale poza tym Fall Guys na telefonie komórkowym wydaje się naturalne dopasowanie.

Mówiąc o huśtawkach, sprawdź nasz duży ranking wszystkich Minigry Fall Guys.

Czytaj więcej  Duchowy następca Suikoden, Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, zapewnia 4,5 miliona dolarów na Kickstarterze